Nagrody World Spa & Wellness Awards 2013 rozdane!

Nagrody World Spa & Wellness Awards 2013 zostały rozdane na uroczystej gali w hotelu London Hilton on Park Lane (24 lutego 2013). Wyróżnienia przyznano dla 10 obiektów w kategoriach najlepsze destination spa, hotel spa i day spa. Na gali nie zabrakło też gości z Polski, którą reprezentowali Monika Dawidowska (prezes ForSpa), Arkadiusz Dawidowski (prezes Europejskiej Fundacji Spa) oraz Mateusz Ćwigoń z hotelu Kormoran Wellness Medical Spa. Poniżej lista zwycięzców.

Bliski Wschód.
Talise Spa at Madinat Jumeirah, Dubai
Shuiqi Spa and Fitness at Atlantis the Palm, Dubai

Afryka
One & Only Spa Cape Town, South Africa

Asia & Australasia
Como Shambhala Estate, Bali
The Oriental Spa at The Landmark Mandarin Oriental

Ameryka Północna i Południowa
Lapinha Spa, Brazil
Spa Montage Laguna Beach, USA

Europa
Urban Spa - najlepsze Day Spa.
Ayurveda Parkschlosschen Bad Wildstein
The Caudalie Vinothérapie Spa at The Yeatman, Portugal